بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به دورنمای اقتصاد جهانی رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۲ را ۲.۹ درصد برآورد کرده است.
این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده است اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳ نیز رشد ۲.۲ درصدی داشته باشد و در سال ۲۰۲۴ نیز رشد ۱.۹ درصدی را تجربه کند.
بر اساس این گزارش رشد اقتصادی ایران در سال میلادی گذشته برابر با متوسط رشد اقتصاد جهان در این سال بوده است. اقتصاد جهانی که در سال ۲۰۲۱ با رشد قابل توجه ۵.۹ درصدی مواجه شده بود در سال ۲۰۲۲ نتوانست به رشد بهتری از ۲.۹ درصد دست یابد.
بانک جهانی پیشبینی کرده است روند نزولی رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۳ نیز ادامه یابد و در این سال رشد بیشتر از ۱.۷ درصد برای اقتصاد دنیا پیشبینی نشده است.
کشورهای توسعه یافته که تحت تاثیر آثار و تبعات جنگ اوکراین و اختلال در صادرات انرژی از سوی روسیه مواجه شدهاند رشد اقتصادی ۲.۵ درصدی را در سال ۲۰۲۲ تجربه کردهاند. رشد اقتصادی این کشورها در سال ۲۰۲۲ کمتر از نصف رشد ۵.۳ درصدی آنها در سال ۲۰۲۱ بوده است.
رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه نیز از ۶.۷ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳.۴ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.
بر اساس پیشبینی بانک جهانی کشورهای توسعه یافته در سال ۲۰۲۳ به رکود اقتصادی نزدیک میشوند و رشد فقط ۰.۵ درصدی در این سال خواهند داشت. این در حالی است که کشورهای در حال توسعه همچون سال ۲۰۲۲ رشد ۳.۴ درصدی در سال جاری میلادی خواهند داشت.
منطقه یورو امسال وارد رکود میشود
اقتصاد آمریکا که در سال ۲۰۲۱ و پس از برونرفت از بحران کرونا با رشد ۵.۹ درصدی مواجه شده بود در سال ۲۰۲۲ تنها ۱.۹ درصد رشد کرده است. رشد ۰.۵ درصدی برای اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۳ پیشبینی شده است.
رشد اقتصادی منطقه یورو از ۵.۳ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳.۳ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است و بانک جهانی انتظار دارد با ورود این منطقه به رکود در سال ۲۰۲۳ رشد اقتصادی این منطقه در این سال به صفر برسد.
رشد اقتصادی چین در سال میلادی گذشته ۲.۷ درصد، روسیه منفی ۳.۵ درصد، ترکیه ۴.۷ درصد، عربستان ۸.۳ درصد و هند ۶.۱ درصد برآورد شده است.

ایران چهاردهمین اقتصاد جهان
صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد ۱.۷ تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است و بالاتر از کشورهای مکزیک، ترکیه، اسپانیا، سوئد، عربستان قرار گرفته است.
صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد ۱.۷ تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است.
بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران ۱.۷ تریلیون دلار است که از بسیاری از کشورها بیشتر است و ایران چهاردهمین کشور در میان کشورهای مورد بررسی در جهان قرار دارد.
برخی از کشورهایی که میزان تولید ناخالص داخلی آنها از ایران کمتر است: مکزیک (۱.۳ تریلیون دلار)، ترکیه(۶۹۲ میلیارد دلار)، اسپانیا (۱.۴ تریلیون دلار)، سوئد(۶۲۱ میلیارد دلار)، نروژ(۵۲۴ میلیارد دلار)، عربستان (یک تریلیون دلار)، امارات(۵۰۱ میلیارد دلار)، اندونزی (۱.۳ تریلیون دلار)، مالزی (۴۳۹ تریلیون دلار)، سنگاپور(۴۲۴ میلیارد دلار)، قطر (۲۲۶ میلیارد دلار)، و عراق (۲۹۷ میلیارد دلار).
آمریکا، چین، ژاپن، آلمان، انگلیس، هند، فرانسه، کانادا، ایتالیا،برزیل ۱۰ کشور نخست هستند؛ کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران در رتبه های بعدی قرار دارند.
* ۱۰ کشور نخست اقتصاد جهان
آمریکا با تولید ناخالص داخلی ۲۵.۳ تریلیون دلاری، تقریبا یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل داده است.
چین با ۱۹.۹ تریلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد. هرچند رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال های اخیر کند شده اما پیش بینی ها نشان می دهد که چین در سال ۲۰۳۰ از آمریکا پیشی می گیرد.
ژاپن با ۴.۹ تریلیون دلار در رتبه سوم و پس از آن آلمان قرار دارد.
آلمان با ۴.۳ تریلیون دلار پیشتاز اروپاست و پس از آن انگلیس (۳.۴ تریلیون دلار) است. یک تغییر قابل توجه از آخرین آمار گزارش شده این است که برزیل اکنون با پشت سر گذاشتن کره جنوبی در بین ۱۰ کشور نخست قرار دارد.
پس از آن کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران قرار گرفته اند.
روسیه با ۱.۸ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی یازدهمین کشور است.
* رشد ۵ درصدی غرب آسیا
در عین حال پیش بینی شده است که یک منطقه یعنی غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف افزایش قیمت نفت شاهد رشد باشد. انتظار می رود رشد GDP این منطقه در سال جاری میلادی به ۵ درصد برسد.
* اقتصاد جهان ۱۰۴ تریلیون دلاری می شود
این نهاد بینالمللی در این گزارش، پیش بینی کرده است، اقتصاد جهان در پایان سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۰۴ تریلیون دلار برسد.
بر اساس گزارش صندوق، تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان در سال ۲۰۲۰ به ۸۸ تریلیون دلار و در سال ۲۰۲۱ به ۹۴ تریلیون دلار رسیده بود.
هرچند رشد اقتصادی روندی افزایشی دارد اما بهبود اقتصادی پس از کرونا ضعیف به نظر می رسد؛ زیرا به علت درگیری های اخیر، مشکلات زنجیره تامین و به دنبال آن تورم بالا، پیش بینی ها در مورد رشد اقتصادی جهانی را کاهشی کرده است.
تولید ناخالص داخلی سالانه جهان در سال ۲۰۲۲ در ابتدا ۴.۴ درصد پیش بینی شده بود اما پس از آن به ۳.۶ درصد اصلاح شد.
صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش چشم انداز اقتصادی جهان که بهار امسال منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را ۴ درصد اعلام و پیشبینی کرد که امسال این رقم به ۳ درصد برسد.
همچنین این نهاد بین المللی از روند کاهشی نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد، تورم ایران در سال ۲۰۲۱ (سال گذشته میلادی) برابر با ۴۰.۱ درصد اعلام و این رقم در سال ۲۰۲۲ (سال جاری) به ۳۲.۳ درصد کاهش می یابد.
مطالب مرتبط:
- تسویه ۷۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی دولت گذشته/ اعطاى ٧٩٣ هزار وام خرد و بدون ضامن تا ١۵ شهریور ١۴٠١/ رشد اقتصادی کشور به ۳.۸ درصد رسید
- اقتصاد ایران در یک ساله اول دولت رئیسی / از کنترل دلار تا افزایش ۵۸ درصدی تجارت
- چینستیزی اصلاحطلبان برای خوشآمد آمریکاییها/ چرا مدعیان «روابط با دنیا» به کشورهای شرقی هجمه میکنند؟
- هشدار بزرگترین بانک آمریکا: چیزی بدتر از رکود شدید در انتظار آمریکاست
- تورم ترکیه ۸۱ درصد! / غربگراها پاسخ دهند، اوضاع امروز ترکیه چه توجیهی دارد؟